Bok om sexuella övergrepp

14.04.2020
Att skriva om tunga ämnen är, minst sagt, tungt.
Jag började skriva boken om sexuella övergrepp 2017. Sedan lade jag den på hyllan ett tag, trodde att jag var klar med den. Sedan dess har jag jobbat på den till och från, men aldrig riktigt helhjärtat. Alltid på sparlåga ungefär. Tills nu. Jag fick liksom inse att den här boken inte går att skriva halvhjärtat om jag vill att den ska bli av värde, främst för mig själv men även för andra, så behöver jag ta den på allvar och faktiskt skriva den på riktigt. Helhjärtat. Vilket är svårt, men jag lär mig så mycket. Får ta del av så tunga berättelser av andra, men även en del hoppfulla. Det visar sig att behovet för en sån här bok är stort, så jag ska ta mig och min bok på allvar och skriva den ordentligt. Jag kan liksom inte släppa den helt, trots flera motgångar och inre konflikter. Sktivandet är ju där min röst finns, det är där jag lär mig om mig själv. Det helar.

Jag eftersöker nu era tips. Vad behövs informeras och pratas mer om kring sexuella övergrepp och livet som kommer efter? Vad för stöd behövs?
Ni som orkar får även gärna, anonymt, dela med er av era berättelser eller erfarenheter. Syftet med det är att bredda och nyansera bokens innehåll, visa på att det finns många olika sorters övergrepp, och att alla människor reagerar olika på trauma. Det finns inga rätt eller fel känslor.

Letar även efter diverse experter eller ni som arbetar inom dessa ämnen, som kanske skulle vilja svara på lite frågor. Maila mig på info@anicia.se eller kommentera detta inlägg. Alternativt klicka din in till kontakt-sidan längst upp på sidan!

Dela gärna, det uppskattas ♡