Förra årets resumé

18.01.2020

Lägger upp 2019's tillbakablick även här. Det är kul att ha kvar och se tillbaka på när saker och ting känns segt och händelselöst.

2019! Vilket oerhört innehållsrikt och omtumlande år. Det har hänt så sjukt mycket, mest bra saker men livet är ju inte alltid en dans på rosor!
Året inleddes med att "Skammen är inte din" fick sig riktigt fin uppmärksamhet på Youtube vilket ledde till massförsäljning, topplistor hos både bokus.com och Adlibris. Kan vara bland det sjukaste som hänt mig. Boken är nu inne på den tredje upplagan och det är surrealistiskt.

Våren firades med ett färdigskrivet bokmanus till min roman om Viola, samt att jag slutförde den engelska översättningen av "Skammen är inte din". I juli släpptes den engelska boken, "Not your shame". Lyckan var total, men det var även här jag börjat känna mig rätt trött. Det kan bli för mycket av det goda ibland, speciellt när allt händer på en och samma gång.

I september var det äntligen dags för Bokmässan, andra året i rad! Detta år deltog jag fre-sön och talade inför publik alla tre dagarna, träffade även läsare, kollegor, vänner och folk som kommit dit bara för att lyssna på mig. Va?! Innan hemfärd på söndagen får jag ett meddelande på Instagram av en urgullig tjej som bad mig om att få ta en bild med mig innan jag skulle åka hem till Stockholm. Rörd till tusen så var det ingen fråga om den saken! Mötte henne på centralstationen, och där tog jag min allra första fanbild. Det är overkligt att försöka greppa att någon ville träffa MIG så himla mycket. Återigen - va?!

Hösten fortgick, oktober led mot sitt slut och min sjukskriven tog sin början. Jag var slutkörd. Sedan fick jag en diagnos och hoppet började återvända litegrann, jag måste bara lära mig att ta vara på mig själv lite bättre.

I november skrev jag även på avtal med Ebes förlag för min roman, och jag avslutar nu detta år med att läsa klart förläggarens redigering och känner mig gladare och hoppfullare än på länge. Omslag diskuteras, titeln är bestämd och jag ser fram emot så mycket. Att börja jobba igen, att gå i behandling och ta hand om mig själv, att bli utgiven författare IGEN. .
Glöm inte, ni alla förtjänar glädje, trygghet och lugn. 🖤🖤🖤