Kattliv

03.02.2020


Idag har jag vaknat tidigt och styrde min kos mot Farsta C för att handla lite nya underkläder och denna gosiga flufftröja, samt för att promenera lite i det fina vädret. Börjar bli riktigt träligt att bara gå hemma, tror att det är ett ganska starkt tecken på att jag är redo att börja arbeta snart igen. Den 17 februari börjar jag jobba igen, och jag längtar faktiskt. Det ska bli så skönt att ha någonstans att gå till varje dag, och jag ska verkligen försöka att respektera mina egna gränser och inte ta ut mig själv mer än jag orkar, det är aldrig värt det när man sedan står där fullkomligt utmattad och sjukskriven. Så nu ska jag jobba på att säga nej och att inte ta på mig mer än jag orkar, jag är fortfarande ung och ska hålla hela livet. Jag är också viktig, faktiskt.

Idag har jag också storstädat hela lägenheten, verkligen STORSTÄDAT. Brukar vanligtvis hata att städa men upptäckte idag att det är rätt avkopplande om jag inte stressar och har bråttom utan bara försöker låta det ta den tid det tar och gör en sak i taget. Smått ångestdämpande faktiskt. Och oerhört skönt när det är färdigt och man sitter i en nystädad och fräsch lägenhet!

Och sen då, vad vore livet utan katt ändå? Vi har en liten gulletjej här hemma som söker uppmärksamhet konstant, och hon är som en magnet på mig så fort jag har dagar där jag känner mig extra nere eller ångestig, då klistrar hon sig vid min sida. Hon läser av mig varje gång och hon lugnar mig. Älskade katt, snart har vi delat åtta år tillsammans.