Prestationsångest

12.04.2020

Hur har din påsk varit? Har du firat alls? ♡
Själv har inget firande pågått och måste säga att det varit skönt. Att bara få ta det lugnt med kärlekarna i mitt liv (sambo och katt) toppar faktiskt allt.
Sitter även med en enorm prestationsångest. Har fastnat helt i uppföljaren till "Allt du aldrig hann säga", vet inte riktigt var skriv-flowet tagit vägen. Säkert stoppas det av de inre krav jag ställer på mig själv - krav som faktiskt är ouppnåeliga. Kan inte heller hjälpa att jag jämför mig med alla andra fantastiska författare eller kreatörer här på instagram. Hur gör de för att vara så bra? Hur gör de för att lyckas så bra med sina böcker? Varför sitter inte jag hos Nyhetsmorgon, Malou efter tio, osv? Ni vet, sådana där dumma frågor som bara äter och gnager på en. Jag pratar alltid om, och vet rent logiskt, att man inte ska hålla på och jämföra sig! Men känslorna är svårare att ändra på. En grundkänsla av någon slags otillräcklighet, ett behov av att vara och göra perfekt för att duga. Bekräftelse, bekräftelse, bekräftelse. .
Behöver lära mig att skriva för min skull, igen. Men ibland vacklar jag, jämför mig och ställer för höga krav på mig själv. Dåliga vanor som är svåra att bryta. Jag är ju trots allt bara människa.

Dags att backa några steg och se resan jag gjort. Varför är det så ruskigt svårt att klappa sig på axeln och känna sig nöjd? Landa en liten stund i det, istället för att ha så bråttom framåt?