Vad gör en spökskrivare?

10.11.2020

Ja, vad gör egentligen en spökskrivare? Vad innebär det att arbeta som, eller anlita, en spökskrivare? 

Jag har äntligen börjat ta tag i min dröm om att starta eget. Som ni säkert sett så har jag nu utökat min hemsida med de tjänster jag erbjuder just nu, bland annat spökskrivande, översättning och content writing.

En spökskrivare är kort och gott någon som skriver böcker åt andra. Exempelvis någon som sitter på en bra bokidé, eller som vill berätta om sitt liv, men varken kan, orkar eller vill skriva boken själv. Då kan denna någon anställa en spökskrivare! En spökskrivare kommer då intervjua och ha nära kontakt med kunden, för att kunna skriva boken på det sätt som kunden vill ha sin bok. När boken sedan är klar, så blir spökskrivaren just det - ett spöke. Spökskrivarens namn kommer inte att finnas med någonstans, utan boken (om utgiven) kommer att stå i ditt namn. Spökskrivare arbetar alltså ofta under sekretess och anonymt!
En spökskrivare kan även spökskriva åt dig kring andra saker, som exempelvis blogginlägg, inlägg på sociala medier, artiklar, broschyrer, texter av olika slag. 

Har du några frågor kring spökskrivande?

Letar även fortfarande uppdrag, så hojta om du eller någon du känner är i behov av t.ex översättning, spökskrivande eller content writing.