Verklighetsbaserad roman

20.09.2020

Fin bild tagen av Wilma Sjökvist.

Det var ett tag sedan jag skrev om min roman, mellan flytt och jobb så har inte mycket annat hunnits eller orkats med.
"Allt du aldrig hann säga" är en verklighetsbaserad spänningsroman om fjortonåriga Viola som bär på ett bagage tungt som bly. En uppväxt med en alkoholiserad pappa har satt sina spår, och i boken får vi följa hur detta påverkat Viola och relationen till hennes pappa Mikkel. Vi får även följa Violas mamma Elena som inte bara har fått se sin dotter rädd och sviken, men också förlorat sin livs kärlek till alkoholen.
Viola och Mikkel bygger upp sin relation, men en tidig höstdag så får Mikkel ett livsavgörande samtal som vänder upp och ned på hela deras verklighet. Kort därefter händer någonting som inte borde få hända, och Viola och Elena kastas in i en verklighet som känns så långt ifrån verklig som det bara går.
.
Vi får även bekanta oss med cafébaristan Zafira, hon med de varma och livsglada ögonen - en karaktär som kommer att visa sig ha en större betydelse än någon kunnat tro...
.
Boken rör vad missbruk, sorg, trauma och förlust gör med ett barn, hur det påverkar ett barn upp i tonåren och hur man överlever trauman. Den rör även en moders kärlek och känsla av otillräcklighet. Boken är första delen i en trilogi, utgiven av Ebes Förlag och är baserad på min uppväxt.
.
Erbjudandet om signerada böcker kvarstår som vanligt, vill du köpa ett signerat exemplar av "Allt du aldrig hann säga" så kan du skicka ett meddelande till mig! Den kostar 238 kr med frakten inräknad 🥰 annars finns boken att beställa på bl.a bokus.com, adlibris, med mera. Tack till er som läst, läser och vill läsa ❤ en författare än ingenting utan sina läsare.